GASPATXO DE CIRERES I TOMÀQUETS CIREROLS

#Verduras, hortalizas y ensaladas 12 mayo 2020

L'opció d'incorporar la fruita als gaspatxos és una de les millors accions  per les que hem d'apostar a l'estiu. Hem d'aprofitar que som una zona productora de molta fruita dolça i de gran qualitat. 


El gaspatxo que us presento és més aviat per un dia festiu. El podem presentar en una copa, bol o tassa amb llagostins cuits o llamàntol cuit. Ens quedarà un plat de festa major!


INGREDIENTS: 



  • 350g de cireres (sense pinyol)

  • 350g de tomàquets cirerols 

  • 1/2 ceba

  • 1 o 2 alls (al gust) 

  • 1/2 cogombre (opcional) 

  • 25g de molla de pa (opcional) 

  • Sal 

  • Pebre mòlt

  • 35g d'oli d'OVE

  • 2 llagostins cuits per persona (o al gust) 


PREPARACIÓ: 



  1. Posem les cireres, els tomàquets, l'all, la ceba, el cogombre, la molla de pa, el pebre i la sal. Triturem 40 segons a Vel.5. A continuació ho tornem a  triturar durant 1 minut/Vel.10 o 1minut/Funció triturar.

  2. A continuació afegim l'oli i ho emulsionem durant 10segons/Vel.5 

  3. Triem un bol o tassa de consomè. Posem els llagostins cuits tallats a trossets a la base, aboquem el gaspatxo i damunt col·loquem un o dos llagostins sencers (tot dependrà del tamany). Afegim un rajolí d'oli d'oliva i ho empolvorem amb pebre.