LLENTIES A LA MEVA MANERA
#Legumbres y platos de cuchara 06 mayo 2020
Aquesta és la recepta de les llenties que preparo cada setmana. Són les meves preferides! La recepta de la meva mare adaptada al Thermomix® .
INGREDIENTS:
- •280g de llenties pardines
- •25g d’arròs
- •1 pastanaga gran
- •½ ceba
- •800g d’aigua
- •15g d’oli d’oliva
- •3 cullerades de tomaca fregida casolana
- •1 fulla de llorer
- •Xoriço a rodanxes (2-3 rodanxetes per persona)
- •60g de daus de pernil petits
- •1 polsim de pebre roig de La Vera (al gust)
- •1cdta de concentrat de brou de pollastre (opcional)
- •Sal (hem de tenir en compte si hem posat concentrat)
PREPARACIÓ:
- 1.Posem les llenties en remull durant dues hores. Passades les dues hores, les rentem i les posem a escórrer (podem utilitzar el utilitzar el cistell com escorredor).
- 2.Pelem i tallen la pastanaga a rodanxes. Partim la mitja ceba en dos trossos. Ho posem dins el got i trossegem 4 segons/Vel.6 (aquest pas l’heu de fer segons com us agradin les verdures, més o menys trossejades).
- 3.Aboquem les llenties al got. Incorporem la tomaca fregida, l’oli, la sal, el xoriço, el pernil, el pebre dolç, la fulla de llorer, el concentrat i l’arròs.
- 4.Cobrim amb els 800g d’aigua.
- 5.Ho fem coure 30min./100º/Gir invers/Vel.Cullera.
*Tot depèn de com us agraden les llenties (més caldoses o més espesses) afegireu més o menys aigua.
*Podeu afegir uns alls juntament amb tots els ingredients .