LLENTIES A LA MEVA MANERA

#Legumbres y platos de cuchara 06 mayo 2020

Aquesta és la recepta de les llenties que preparo cada setmana. Són les meves preferides! La recepta de la meva mare adaptada al Thermomix® . 


INGREDIENTS:



  • •280g de llenties pardines

  • •25g d’arròs

  • •1 pastanaga gran

  • •½ ceba

  • •800g d’aigua

  • •15g d’oli d’oliva

  • •3 cullerades de tomaca fregida casolana

  • •1 fulla de llorer

  • •Xoriço a rodanxes (2-3 rodanxetes per persona)

  • •60g de daus de pernil petits

  • •1 polsim de pebre roig de La Vera (al gust)

  • •1cdta de concentrat de brou de pollastre (opcional)

  • •Sal (hem de tenir en compte si hem posat concentrat)


PREPARACIÓ:



  1. 1.Posem les llenties en remull durant dues hores. Passades les dues hores, les rentem i les posem a escórrer (podem utilitzar el utilitzar el cistell com escorredor).

  2. 2.Pelem i tallen la pastanaga a rodanxes. Partim la mitja ceba en dos trossos. Ho posem dins el got i trossegem 4 segons/Vel.6 (aquest pas l’heu de fer segons com us agradin les verdures, més o menys trossejades).

  3. 3.Aboquem les llenties al got. Incorporem la tomaca fregida, l’oli, la sal, el xoriço, el pernil, el pebre dolç, la fulla de llorer, el concentrat i l’arròs.

  4. 4.Cobrim amb els 800g d’aigua.

  5. 5.Ho fem coure 30min./100º/Gir invers/Vel.Cullera. 


*Tot depèn de com us agraden les llenties (més caldoses o més espesses) afegireu més o menys aigua.


*Podeu afegir uns alls juntament amb tots els ingredients .