MANDONGUILLES AMB SALSA DE XAMPINYONS

#Carnes y aves 29 abril 2020

Aquesta recepta és una adaptació a la meva manera de fer de la recepta de Cookidoo. A la recepta original la salsa porta formatge, jo no l'he posat. 



INGREDIENTS:



  • Per preparar les mandonguilles: 500g de carn picada (barreja de vedella i tocino), 1 ou, pa ratllat, un rajolí de llet, sal, julivert, un polsim de pebre i un polsim de canyella. Podeu afegir all (opcional).

  • 1 porro gran (només part blanca)

  • 10 xampinyons frescos grans

  • 70g d'oli d'OVE

  • 1 cdta de farina

  • 300g d'aigua

  • 1 polsim de pebre mòlt

  • 1 cdta de sal


PREPARACIÓ :



  1. Prepareu la carn de les mandonguilles i deixeu-la reposar unes hores (jo ho faig a la nit, i reposa unes 12 hores).

  2. Prepareu una safata de forn i munteu amb oli la base. Reserveu.

  3. Formeu les mandonguilles i aneu dipositant-les a la safata. Escalfeu el forn a 200º i enforneu-les fins que veieu que estan ben daurades. Mentrestant són al forn prepararem la salsa.

  4. Posem dins del got el porro, els xampinyons i l'oli. Ho trossegem 3segons/Vel.5 i ho sofregim 8 minuts/120º/Vel.1.

  5. Afegim la farina i ofeguem 3 minuts/120º/Vel.1.

  6. Incorporem l'aigua, la sal i el pebre mòlt. Ho fem coure 12minuts/120º/Vel.2. Una vegada ha finalitzat la cocció ho triturem 30segons/Vel.9.

  7. Treiem del forn les mandonguilles (durant el temps de la preparació de la salsa ja estaran cuites) i aboquem la salsa per sobre. Ho tornem a enfornar durant uns 5 minuts més.


Ja veureu quina cosa més bona!!! Per sucar-hi pa i no parar! Si les acompanyeu amb arròs blanc teniu un plat únic deliciós.