advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Tarragona

Olga Casanova Martinez

Sóc mare, mestra, una gran aficionada a la cuina y una enamorada de Thermomix® . 

És el millor regal que he pogut fer-me a mi mateixa! 

Contacta amb mi i gaudiràs d'una gran experiència culinària!

Sóc mare, mestra, una gran aficionada a la cuina y una enamorada de Thermomix® . 

És el millor regal que he pogut fer-me a mi mateixa! 

Contacta amb mi i gaudiràs d'una gran experiència culinària!

Comprar Thermomix®

TORTELL DE REIS DE TARONJA, XOCOLATA I NOUS

04 January 2021
04 January 2021
Categoría:

Aquesta és la meva versió del tortell que sortia a la revista Thermomix® especial Nadal de l'any passat. Em va fer molt goig la seva forma, la vaig trobar molt original.He optat per canviar els ingredients del farcit per una combinació que m'encisa: taronja confitada, xocolata i nous. I us he de dir...va triomfar!


INGREDIENTS PREFERMENT: 70g de llet, 10g de llevat fresc, 10g sucre, 130g farina de força


INGREDIENTS TORTELL:  


130g de mantega a daus, a temperatura ambient


120g sucre


6 tires de pell de llimona


6 tires de pell de taronja


60g de llet


3 ous


15g de llevat fresc


30g d'aigua de tarongina


450g de farina de força


1 polsim de sal


100g de sucre morè


50g de taronja confitada


50g de perles de xocolata


50g de nous trossejades


1 ou batut (per pinzellar)


PREPARACIÓ PREFERMENT: Introduïm dins del got els ingredients del preferment i els barregem 15 segons/Vel.4. Retirem la massa del got i l'aboquem sobre el pedrís enfarinat. Formem una bola i l'introduïm dins d'un bol amb aigua tèbia. Quan la bola suri i el seu volum hagi multiplicat per 2 estarà enllestida per continuar.


PREPARACIÓ TORTELL:  


En un bol pesem 80g de mantega i reservem.


Posem dins del got el sucre, les pells de llimona i taronja i ho triturem fins aconseguir sucre glass 20 segons/Vel.10.


Incorporem la llet, els ous (prèviament els posarem en un bol, per si de cas tenim algun ensurt), el llevat, l'aigua de taronja, la farina, la sal i la bola del preferment. Bo barregem 30segons/Vel.6 i després ho amassem 2 min/Amassat (velocitat espiga).


Iniciem un segon amassat de 3minuts sense cubilet. Anem afegint els daus dels 50g de mantega que tenim reservat. Una vegada finalitzat el procés d'amassat posem el cubilet sense encaixar-lo del tot i cobrim amb dos draps. Deixem reposar la massa fins que aquesta surti per l'obertura. No tingueu pressa, li hem de donar el seu temps! Potser serà una hora o potser serà més!


Una vegada passat aquest primer llevat, la desgasifiquem: baixem la massa amb l'ajuda de l'espàtula i la tornem a amassar durant 1 minut.


Enfarinem el pedrís de la cuina i aboquem la massa. Amb l'ajuda d'un corró l'escampem i li donem forma rectangular (30x48 aprox.).


En un bol barregem la resta de mantega i el sucre moré. Untem la massa amb aquesta preparació (amb un pinzell ho farem bé).


Repartim la taronja confitada, les nous i les perles de xocolata. Enrotllem la massa per la part més llarga i unim els extrems per formar el tortell.


Preparem la llanda del forn i la cobrim amb paper vegetal. Passem el tortell a la llanda.


Amb l'ajuda d'unes tisores fem uns talls nets cada 3cm. aproximadament, vigilant de no arribar a la part central. Girem uns 45º cada part que hem tallat (l'agafem per sota, amb la mà i la girem). Ens ha de quedar com un ventall.


Pintem amb ou batut el tortell i del deixem reposar fins dobli el seu volum.


Escalfem el forn a 200º.


Enfornem el tortell 5 minuts a 200º i 15-20 minuts més a 180º. Una vegada finalitza el temps de cocció el deixem refredar sobre una reixeta.


Què us ha semblat? És un tortell força diferent al que estem acostumats, oi?


Si el proveu...crec que us agradarà! Igualment li podeu posar la fava i la figureta del rei. Xalareu! 



Solicita demostración
04 January 2021
icon-print-2