BRANDADA DE BACALLÀ

#Aperitivos, entrantes y tapas 14 mayo 2020

Aquesta recepta és del llibre Imprescindible Thmx31. De totes les receptes de brandada que he provat és la que més m'agrada. Ara l'he adaptat al TM6, ja que hem de tenir en compte que les temperatures són molt diferents d'una màquina a l'altra. 


INGREDIENTS (6 racions):



  • 2 alls 

  • 100g d’oli d’oliva verge extra

  • 100g d’oli de gira-sol

  • 400g de bacallà dessalat a tires o trossets petits (sense pell ni espines) 

  • 70g de llet 

  • 1 polsim de pebre blanc


PREPARACIÓ:



  1. Posem els alls dins el got i trossegem 5 seg/Vel.7. Amb l’espàtula baixem els alls picats fins al fons del got. 

  2. Incorporem els olis i sofregim  4 minuts/120º/Vel.cullera (TM5 i TM6) o 6minuts/Varoma/Velocitat cullera (TM31). 

  3. Retirem a una gerra resistent a les altes temperatures. Reservem. 

  4. Sense rentar el got posem el bacallà, la llet i el pebre. Ho fem coure 4 minuts/120º/Vel.cullera (TM5 i TM6) o 6minuts/Varoma/Velocitat cullera (TM31). Quan acabi, retirem el got i ho deixem refredar uns 10 minuts. 

  5. Posem el got dins la màquina i ho triturem 30segons/Vel. 5-10. Amb l’espàtula, baixem el bacallà fins el fons del got. 

  6. Amb el cubilet posat, emulsionem la brandada. Programem Velocitat 5 sense programar temps. Aboquem molt a poc a poc sobre la tapa l’oli reservat. 

  7. Retirem a un bol i reservem a la nevera.


*Si la voleu per farcir o per fer uns canelons  us ha de quedar més espessa, després de la cocció retireu l'excés de líquid que hagi quedat.