CANELONS D'ESPINACS I BOLETS
#Pastas y arroces 16 diciembre 2020
Els canelons, per mi, són plat de festa. Sempre que els faig és diumenge o alguna festa assenyada...com ara la Festa Major, un aniversari o Nadal.
Els vaig combinar amb bolets però també hagués pogut afegir uns daus de cansalada, unes panses o uns pinyons. Idees per les properes vegades!
INGREDIENTS (uns 14-16 canelons):
- 500g d'espinacs bullits, molt ben escorreguts
- 60g de bolets deshidratats
- 100g de ceba
- 1 all
- 40g d'oli VE
- Un polsim de pebre
- Un polsim de nou moscada
- Un polsim de sal
- 1cdta rasa de postre de Maizena
- 3 cullerades de llet (aprox.)
- Salsa beixamel
- Formatge ratllat pel gratinat
PREPARACIÓ:
- Posem a hidratar els bolets amb aigua tèbia durant una bona estona (una hora abans aproximadament). Els escorrem molt bé i reservem.
- Hidratem les plaques de canelons seguint les instruccions del fabricant.
- Posem dins del got la ceba tallada a quarts, l'all i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel.4. A continuació sofregim 6minuts/120º/Vel.1.
- Tot seguit afegim els bolets hidratats i continuem sofregint 4 minuts/120º/Vel.1
- Incorporem els espinacs, la sal i el pebre i continuem la cocció 6 minuts/100º/Vel 1.
- Afegim la Maizena (la repartim bé, que no caigui tot al centre damunt de les ganivetes), un polsim de nou moscada i la llet i ho cuinem uns minuts més, uns 4minuts/100º/Vel.1. Ho posem en un bol i esperem a que es faci tevi per farcir els canelons.
- Farcim els canelons i els col·loquem a la llanda de forn que tinguem preparada o en safates individuals.
- Escalfem el forn per gratinar els canelons.
- Preparem una salsa beixamel i cobrim els canelons amb ella. Empolvorem amb formatge ratllat i procedim a gratinar-los.