CANELONS D'ESPINACS I BOLETS

#Pastas y arroces 16 diciembre 2020

Els canelons, per mi, són plat de festa. Sempre que els faig és diumenge o alguna festa assenyada...com ara la Festa Major, un aniversari o Nadal. 


Els vaig combinar amb bolets però també hagués pogut afegir uns daus de cansalada, unes panses o uns pinyons. Idees per les properes vegades!


INGREDIENTS (uns 14-16 canelons):  



  • 500g d'espinacs bullits, molt ben escorreguts

  • 60g de bolets deshidratats

  • 100g de ceba

  • 1 all

  • 40g d'oli VE

  • Un polsim de pebre

  • Un polsim de nou moscada

  • Un polsim de sal

  • 1cdta rasa de postre de Maizena

  • 3 cullerades de llet (aprox.)

  • Salsa beixamel

  • Formatge ratllat pel gratinat


PREPARACIÓ:



  1. Posem a hidratar els bolets amb aigua tèbia durant una bona estona (una hora abans aproximadament). Els escorrem molt bé i reservem.

  2. Hidratem les plaques de canelons seguint les instruccions del fabricant.

  3. Posem dins del got la ceba tallada a quarts, l'all i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel.4. A continuació sofregim 6minuts/120º/Vel.1.

  4. Tot seguit afegim els bolets hidratats i continuem sofregint 4 minuts/120º/Vel.1

  5. Incorporem els espinacs, la sal i el pebre i continuem la cocció 6 minuts/100º/Vel 1.

  6. Afegim la Maizena (la repartim bé, que no caigui tot al centre damunt de les ganivetes), un polsim de nou moscada i la llet i ho cuinem uns minuts més, uns 4minuts/100º/Vel.1. Ho posem en un bol i esperem a que es faci tevi per farcir els canelons.

  7. Farcim els canelons i els col·loquem a la llanda de forn que tinguem preparada o en safates individuals.

  8. Escalfem el forn per gratinar els canelons.

  9. Preparem una salsa beixamel i cobrim els canelons amb ella. Empolvorem amb formatge ratllat i procedim a gratinar-los.