FESOLS DE SANTA PAU AMB ORELLA I MORRO

#Legumbres y platos de cuchara 25 febrero 2020

La recepta que us presento és una barreja d'una recepta de Cookidoo i la d'un llibre petitet de Thermomix® de fa molts anys. He afegit alguna aportació meva i ha quedat un plat de cullera deliciós. Ja veureu! 


INGREDIENTS (6 racions):



  • 1 ceba mitjana

  • 100g de pebrot roig (jo vaig posar una mica de verd, groc i roig)

  • 1 all

  • 150g de patata tallades a trossets

  • 400g d'orella i morro cuit

  • 600g de fesols de Santa Pau cuits

  • 2 cullerots del brou de coure l'orella i morro (opcional, si no el voleu substituir per aigua)

  • Aigua fins cobrir (uns 500g aprox.)

  • 1 fulla de llorer

  • Sal

  • Pebre roig de La Vera

  • Un polsim de pebre

  • Oli d'oliva verge extra


PREPARACIÓ :



  1. Posem dins el got la ceba, el pebrot, l'all i l'oli. Ho trossegem 3 segons/Vel. 5 i ho sofregim 7 minuts/120º/Vel.1

  2. Incorporem l'orella i la patata i continuem sofregint 3 minuts/120º/Gir invers/Vel.cullera

  3. Afegim el brou de coure l'orella i el morro, l'aigua, el pebre roig, el pebre, la sal i el llorer. Dins el recipient varoma posem els fesols i el col·loquem en la seva posició. Tapem el Varoma i ho fem coure tot 15 minuts/Varoma/Gir esquerra/Vel.cullera.

  4. Una vegada finalitzada la cocció aboquem els fesols i la salsa en un bol o sopera, ho barregem i ho deixem reposar.