FOIE
#Navidad 09 diciembre 2020
El meu primer foie fet a casa! Que contenta estic! No us ho podeu imaginar... El vaig preparar per la Classe de Nadal que vam fer l'equip Thermomix® .
El més important és obtenir una matèria primera de qualitat. A la recepta original s'utilitza vi d'Oporto (jo no en tinc mai). Jo he utilitzat vi de licor dolç. Prefereixo utilitzar vins dolços, rancis o mistel·les de les nostres cooperatives!
INGREDIENTS:
- 1 fetge cru d'ànec (uns 500g)
- 1/2 cdta de sucre
- 1 cdta de sal
- 1/2 cdta de pebre mòlt
- 1cda de vi dolç
- 2 cullerades de brandy o conyac
- 500g d'aigua (per fer el vapor)
- 500g de glaçons (per tallar la cocció)
PREPARACIÓ:
- Obrim el fetge i retirem els nervis i venes amb l'ajuda d'unes tisores.
- Preparem un tros gran de film transparent. Hi posem a sobre el fetge. L'empolvorem amb la sal, el sucre i el pebre mòlt. Tot seguit ho reguem amb el vi dolç i el conyac.
- Formem un cilindre ben embolicat amb el film transparent. Hem de procurar que no ens quedin bombolles d'aire. Ho deixem a la nevera unes 8 hores.
- Una vegada ha passat el temps de maceració l'emboliquem amb una segona capa de film transparent, aprentant molt i molt bé. Hem de vigilar que quedi ben tancat pels dos extrems!
- Ho col·loquem al mig del recipient varoma. Posem l'aigua dins del got, posem la tapa i col·loquem el varoma. Ho fem coure 15 minuts/Varoma/Vel.2.
- Una vegada hagi finalitzat aquesta primera cocció, girem el cilindre, tapem el Varoma i continuem la cocció al vapor 7min/Varoma/Vel. 2.
- Ràpidament retirem el varoma del got i aboquem els glaçons, per tallar ràpidament la cocció i que es refredi més ràpid.
- Abans de tallar-lo ha de reposar 24h a la nevera.
El podeu disfrutar de la manera que més us agradi! Us asseguro que us encisarà! A mi...m'ha encantat.