FOIE

#Navidad 09 diciembre 2020

El meu primer foie fet a casa! Que contenta estic! No us ho podeu imaginar... El vaig preparar per la Classe de Nadal que vam fer l'equip Thermomix® .  


El més important és obtenir una matèria primera de qualitat. A la recepta original s'utilitza vi d'Oporto (jo no en tinc mai). Jo he utilitzat vi de licor dolç. Prefereixo utilitzar vins dolços, rancis o mistel·les de les nostres cooperatives!  


INGREDIENTS:



  • 1 fetge cru d'ànec (uns 500g)

  • 1/2 cdta de sucre

  • 1 cdta de sal

  • 1/2 cdta de pebre mòlt

  • 1cda de vi dolç

  • 2 cullerades de brandy o conyac

  • 500g d'aigua (per fer el vapor)

  • 500g de glaçons (per tallar la cocció)


PREPARACIÓ:



  1. Obrim el fetge i retirem els nervis i venes amb l'ajuda d'unes tisores.

  2. Preparem un tros gran de film transparent. Hi posem a sobre el fetge. L'empolvorem amb la sal, el sucre i el pebre mòlt. Tot seguit ho reguem amb el vi dolç i el conyac.

  3. Formem un cilindre ben embolicat amb el film transparent. Hem de procurar que no ens quedin bombolles d'aire. Ho deixem a la nevera unes 8 hores.

  4. Una vegada ha passat el temps de maceració l'emboliquem amb una segona capa de film transparent, aprentant molt i molt bé. Hem de vigilar que quedi ben tancat pels dos extrems!

  5. Ho col·loquem al mig del recipient varoma. Posem l'aigua dins del got, posem la tapa i col·loquem el varoma. Ho fem coure 15 minuts/Varoma/Vel.2.

  6. Una vegada hagi finalitzat aquesta primera cocció, girem el cilindre, tapem el Varoma i continuem la cocció al vapor 7min/Varoma/Vel. 2.

  7. Ràpidament retirem el varoma del got i aboquem els glaçons, per tallar ràpidament la cocció i que es refredi més ràpid.

  8. Abans de tallar-lo ha de reposar 24h a la nevera.


El podeu disfrutar de la manera que més us agradi! Us asseguro que us encisarà! A mi...m'ha encantat.