GALETA DE PARMESÀ, TOMÀQUET CONCASSÉ I PERNIL

#Aperitivos, entrantes y tapas 14 diciembre 2020

Aquest entrant el podeu preparar el dia anterior, no cap fer-ho el mateix dia (això és important, ens ajuda a organitzar-nos millor). És el que vaig preparar a l'última classe de Nadal que va realitzar el nostre equip d'AC. He reduït una mica la quantitat de mantega respecte a la recepta original. 


La recepta ens demana formatge parmesà però també ho podem fer amb qualsevol dels nostres formatges de cabra o d'ovella curats.  És important que la massa de les galetes estigui ben freda per poder-la treballar amb facilitat.  


Podeu substituir el "sostre" de la galeta per bacallà fumat, formatge blau, pernil ibèric, llom,...o tàrtar de fuet. Pel que més us agradi! 


INGREDIENTS DE LES GALETES (unes 10-12): 100g de formatge parmesà tallat a trossos (o ratllat), 100g de farina de rebosteria, 80g de mantega a daus


INGREDIENTS PER AL TOMÀQUET CONCASSÉ: 30g d'escalunya, 1 all, 15g d'oli d'oliva, 400g de tomàquet natural tallat a daus, 1 cdta d'herbes provençals, 1 polsim de sal, 1 polsim de pebre mòlt


INGREDIENTS PER A LA PRESENTACIÓ: 1 tomàquet cirerol per cada galeta, pernil salat, germinat (el que més us agradi).  


PREPARACIÓ:



  1. Preparació de les galetes: posem dins del got el formatge parmesà i el fem pols 10segons/Vel.10. Incorporem la farina i la mantega i ho barregem 20 segons/Vel.6. Aboquem la massa sobre el pedrís enfarinat i formem una bola. L'emboliquem amb film transparent i la reservem a la nevera durant 1 hora aproximadament.

  2. Rentem el got per poder continuar amb la preparació del tomàquet concassé.

  3. Posem dins del got l'escalunya, l'all i l'oli. Trossegem 5segons/Vel.5 i a continuació incorporem el tomàquet, les herbes provençals, la sal i el pebre. Ho sofregim 8minuts/120º/Velocitat cullera.

  4. Una vegada finalitza la cocció del tomàquet el posem en bol i el reservem. Ha d'estar fred abans de posar-lo damunt de la galeta.

  5. Ara és el moment de preparar les galetes. Escalfem el forn a 180º i cobrim una llanda de forn amb paper vegetal. Reservem.

  6. Col·loquem la bola de la massa entre dues làmines de paper vegetal i l'escampem amb l'ajuda d'un corró. Tallem les galetes amb un tallador rodó o quadrat, com vulgueu (8cm aproximadament) i les anem col·locant sobre la llanda de forn.

  7. Enfornem les galetes uns 15 minuts, fins que estan dauradetes. Les deixem refredar sobre una reixeta.

  8. Ara ja toca fer la preparació final: sobre la galeta poseu una cullerada de tomàquet, un tallet de pernil salat, un tomàquet cirerol tallat en dues parts (o tres, com vulgueu) i germinat per sobre.