GYOZAS

#Cocción en varoma 16 noviembre 2020

Avui us porto la recepta de las GYOZAS, un dels plats més coneguts de la cuina asiàtica. Per preparar-les he utilitzat dues receptes de Cookidoo i la salsa l'he fet a la meva manera. 


Una de les receptes és de Cookidoo México (la massa i el farcit de les gyozas) i l'altra de Cookidoo España (la cocció). A la primera, les gyozas les fregeixen com si fossin crestes i a la segona es fan al vapor. És l'avantatge de poder accedir a Cookidoo d'altres països!!! 


INGREDIENTS PER LA MASSA (16 unitats aprox.): 1cdta de sal, 60 g, 120g de farina d'ús comú


INGREDIENTS PEL FARCIT: 5g de gingebre pelat, 50g de col blanca (jo li he posat col verda, la que tinc normalment), 30 g de ceba, 200g de gambes pelades, 10g de salsa de soja, 10g d'oli de sèsam, 1 cda de Maizena, sal


INGREDIENTS PER LA SALSA: 40g de mel, 30g de salsa de soja, 10g d'oli de sèsam, 30g de vinagre d'arròs, un polsim de sal i un polsim de pebre.


PREPARACIÓ: 



  1. Preparem la massa de les gyozas: posem dins del got la sal i l'aigua. Escalfem 3 min/75º/Vel.1 o funció HERVIDOR/75º (per TM6). Afegim la farina i amassem 5min. Formem una bola, l'emboliquem amb film transparent i la deixem reposar 25 minuts a la nevera (pot estar més temps sense cap problema).

  2. Preparem el farcit: col·loquem el gingebre, la col, la ceba i trossegem 5segons/Vel.5. Aboquem la barreja a un bol. Reservem. A continuació posem les gambes dins del got i les piquem 5segons/Vel.6. Incorporem la barreja de la col que tenim reserda i afegim la salsa de soja, l'oli de sèsam, la Maizena, la sal, el pebre i el sucre. Barregem 20 segons/Vel.4. Formem unes 16 boletes, les anem dipositant en un safata i les resevem a la nevera fins el moment de farcir la massa.

  3. Ara és el moment de formar les oblees de les gyozas: Empolvorem el pedrís amb Maizena. Tallem la massa que tenim reservada en unes 16 parts iguals, aplanem amb el corró i donem forma circular (com les oblees per fer crestes). Han de quedar molt primetes.

  4. Mullem amb una mica d'oli el recipient varoma i la safata varoma. Reservem.

  5. Repartim les boletes de col, una a cada oblea. Mullem amb aigua la vora per poder tancar-les millor (pressionem una mica amb els dits) i després fem petits plecs, com en forma de S. Les anem dipositant al varoma i la safata varoma.

  6. Posem 200g d'aigua al got, col·loquem el varoma al seu lloc i programem 12minuts/Varoma/Vel.1.

  7. Mentrestant preparem la salsa: en un cassó escalfem uns minuts els ingredients de la salsa sense que arribin a bullir.


Ho presentem en una safata i un bol petit amb la salsa. I...a gaudir d'un plat deliciós!!! Què us ha semblat? Thermomix® ens ho posa fàcil!