HOJALDRINAS DE MANDARINA

#Navidad 06 diciembre 2020


La recepta és de la revista de Nadal de fa uns quants anys...la de l'any 2014. Vaig provar de substituir la taronja per mandarina i, la veritat, em va agradar molt, dóna una toc molt especial. 


INGREDIENTS (50 unitats, petites):



  • 130g de sucre

  • La pell de tres mandarines (sense part blanca)

  • 320g de sagí/llard

  • 100g de vi blanc

  • 60g de suc de mandarina

  • 20g de vinagre

  • 1 sobre de gasoses (blanca/blava)

  • 600g de farina de rebosteria

  • 1 polsim de sal

  • Sucre glass vainillat (si us agrada)


PREPARACIÓ:



  1. Posar 100g de sucre al got i 10segons/Vel 10. Reservar el sucre glass.

  2. Introduir les pells de mandarina al got i els 30g restants de sucre. Triturar 15 seg/Vel 10.

  3. Baixar la barreja de pell i sucre al fons del got i tornar a triturar 10segons/Vel10.

  4. Afegir el sagí , el vi, el suc, el vinagre, la paperina de gasosa i barrejar 10segons/Vel6.

  5. Col·locar la papallona i batre 1 min.30segons/Vel 3.

  6. Retirar la papallona. Incorporar la farina i la sal. Introduir l'espàtula per l'obertura i amassar 15 seg/Vel 6.

  7. Enfarinem el pedrís de la cuina i hi aboquem la massa. Formem una bola, la tapem amb film transparent i la posem a la nevera durant uns 30 minuts.

  8. Escalfem el forn a 180º i folrem dues safates de forn amb paper vegetak,

  9. Amb ajuda d'un corró estenem la massa fins que sigui d'uns 1,5cm de gruix. Tallem amb un tallador de galetes i les anem col·locant a les safates del forn.   

  10. Enfornem durant 25 minuts a 180º. A continuació les deixem refredar en una reixeta.  

  11. Quan les pastes siguin tèbies les arrebossem pel sucre glass. Quan estiguin fredes del tot, les empolvorem ben empolvorades amb sucre glass normal i amb una mica de sucre glass vainillat.   


Les guardeu en una llauna i......a gaudir d'elles durant les Festes de Nadal!!!!