LASANYA DE POLLASTRE I ESPINACS

#Pastas y arroces 26 noviembre 2020

La recepta que us presento ara és la meva versió de la de Cookidoo, LASAÑA DE POLLO Y ESPINACAS.


A la recepta original s'utilitza només pit de pollastre i jo he posat meitat pi i meitat cuixa; he substituït el julivert per orenga. També he modificat algun pas. 



INGREDIENTS:  




  • 9 Plaques de lasanya precuites  

  • 200g de ceba tallada a quarts

  • 2 alls

  • 80g d'OVE

  • 350g de pit de pollastre tallada a daus

  • 350g de cuixa de pollastre tallada a daus

  • 300g de tomàquet madur trossejat (sense pell)

  • 100g de vi blanc

  • Concentrat de brou de pollastre (opcional)

  • Un polsim de pebre mòlt

  • Un polsim d'orenga

  • Formatge ratllat pel gratinat

  • 400g d'espinacs bullits molt ben escorreguts (el pes és una vegada bullits, no en cru)

  • Un polsim de nou moscada

  • Salsa beixamel


PREPARACIÓ:



  1. Posem en remull les plaques de lasanya seguint les instruccions del fabricant.

  2. Posem dins del got la ceba, els alls i l'oli i trossegem 2 segons/Vel.5. A continuació sofregim 7min/120º/Vel.1. Reservem la meitat del sofregit en un bol a banda.

  3. Incorporem al got el pit i cuixa de pollastre i ho sofregim 5 min/120º/Vel. 4. A continuació afegim el vi i sofregim 2min./Varoma/Vel.4 sense posar el cubilet. Afegim el concentrat de pollastre (opcional), l'orenga i un polsim de pebre. Continuem el sofregit durant 15min/Varoma/Vel.4.

  4. Col·loquem les plaques de lasanya sobre un drap per que s'assequin.

  5. Agafem la safata de forn que tenim preparada i posem una mica del sofregit de pollastre a la base. Damunt col·loquem les primeres plaques i repartim la salsa del pollastre (si creieu que és massa quantitat no la poseu tota, la podeu guardar per fer uns macarrons). Col·loquem una altra placa de lasanya. Reservem.

  6. Ara és el moment de fer el sofregit dels espinacs: posem dins del got la meitat del sofregit de ceba que teníem reservat, els espinacs, sal, un polsim de pebre i un polsim de nou moscada. Sofregim 8min./100º/Vel.1.

  7. Ara és el moment de repartir els espinacs i tornar a col·locar una placa de lasanya (aquesta ja és l'última).

  8. Tot seguit preparem una salsa beixamel, cobrim les lasanyes, empolvorem amb formatge i ho gratinem al nostre gust.


I ja està! Ja podem gaudir d'un plat únic que de ben segur tots els comensals trobaran deliciós.