LASANYA DE POLLASTRE I ESPINACS
#Pastas y arroces 26 noviembre 2020
La recepta que us presento ara és la meva versió de la de Cookidoo, LASAÑA DE POLLO Y ESPINACAS.
A la recepta original s'utilitza només pit de pollastre i jo he posat meitat pi i meitat cuixa; he substituït el julivert per orenga. També he modificat algun pas.
INGREDIENTS:
9 Plaques de lasanya precuites- 200g de ceba tallada a quarts
- 2 alls
- 80g d'OVE
- 350g de pit de pollastre tallada a daus
- 350g de cuixa de pollastre tallada a daus
- 300g de tomàquet madur trossejat (sense pell)
- 100g de vi blanc
- Concentrat de brou de pollastre (opcional)
- Un polsim de pebre mòlt
- Un polsim d'orenga
- Formatge ratllat pel gratinat
- 400g d'espinacs bullits molt ben escorreguts (el pes és una vegada bullits, no en cru)
- Un polsim de nou moscada
- Salsa beixamel
PREPARACIÓ:
- Posem en remull les plaques de lasanya seguint les instruccions del fabricant.
- Posem dins del got la ceba, els alls i l'oli i trossegem 2 segons/Vel.5. A continuació sofregim 7min/120º/Vel.1. Reservem la meitat del sofregit en un bol a banda.
- Incorporem al got el pit i cuixa de pollastre i ho sofregim 5 min/120º/Vel. 4. A continuació afegim el vi i sofregim 2min./Varoma/Vel.4 sense posar el cubilet. Afegim el concentrat de pollastre (opcional), l'orenga i un polsim de pebre. Continuem el sofregit durant 15min/Varoma/Vel.4.
- Col·loquem les plaques de lasanya sobre un drap per que s'assequin.
- Agafem la safata de forn que tenim preparada i posem una mica del sofregit de pollastre a la base. Damunt col·loquem les primeres plaques i repartim la salsa del pollastre (si creieu que és massa quantitat no la poseu tota, la podeu guardar per fer uns macarrons). Col·loquem una altra placa de lasanya. Reservem.
- Ara és el moment de fer el sofregit dels espinacs: posem dins del got la meitat del sofregit de ceba que teníem reservat, els espinacs, sal, un polsim de pebre i un polsim de nou moscada. Sofregim 8min./100º/Vel.1.
- Ara és el moment de repartir els espinacs i tornar a col·locar una placa de lasanya (aquesta ja és l'última).
- Tot seguit preparem una salsa beixamel, cobrim les lasanyes, empolvorem amb formatge i ho gratinem al nostre gust.
I ja està! Ja podem gaudir d'un plat únic que de ben segur tots els comensals trobaran deliciós.