MUFFINS DE BACON I XAMPINYONS

#Aperitivos, entrantes y tapas 07 febrero 2021

Fer tallers online amb els clients i amb les companyes d'equip és, per mi, una activitat molt engrescadora i que m'ajuda a ser feliç. A banda de ser tot un repte per provar noves receptes i poder ajudar donar idees als clients fa que encara ens "enganxem" més al nostre Thermomix® ...com més fem. més volem fer! 


La recepta d'avui és la que em va tocar preparar al taller online que dissabte vam fer entre les companyes del meu equip. Vaig fer alguna variació respecte a la recepta original de Cookidoo per poder-la adaptar als gustos dels de casa meva. No hem de deixar de fer cap recepta perquè hi ha algun ingredient que no agrada, ho podem adaptar perfectament! 


He substituït la nata de 35% de mg per la de 18%; llavors, per facilitar que els muffins quatllin bé, ha augmentat el pes dels ous a XL.


Us presento la meva variant de la recepta MUFFINS DE BACON Y PORTOBELLOS A LA PIZZAIOLA, recepta de la revista del mes de gener. Aquesta és una de les receptes de Cookidoo que té fotografia de suport per l'elaboració. 


INGREDIENTS: 



  • 16-18 talls de bacon fumat 

  • 200g de xampinyons tallats a quarts (si són grans, en 6 parts)

  • 1 cdta sal 

  • 20g oli OVE

  • 1 polsim de pebre mòlt 

  • 200g de nata líquida de cuinar (18%mg)

  • 12 cullerades de tomàquet fregit casolà 

  • 4 ous XL 

  • 1 polsim d'orenga 

  • Mozzarella ratllada (a la recepta original, demana 1 mini mozarella per cap)


PREPARACIÓ: 


1.Escalfem el forn a 180º i preparem un motlle de 12 cavitats per muffins. Col·loquem un motlle de paper a cada cavitat. Si no en tenim, els podem formar amb paper vegetal. 


2.Preparem els muffins: posem un tros de tall de bacon a la base i un tall al voltant. Reservem.




3.Posem la papallona dins del got, l'oli, els xampinyons, un polsim de sal i un polsim de pebre. Ho saltegem 8min/120º/Gir invers-Vel.cullera. Una vegada han quedat saltejats retirem la papallona i escorrem els xampinyons amb l'ajuda del cistellet.


4.Repartim els xampinyons entre totes les càpsules, posem un culleradeta de tomàquet fregit a cada cavitat i una mica de mozzarella ratllada. 


5.Dins del got posem els ous, la nata, una mica de sal i l'orenga. Ho barregem 15 segons/Vel. 3. i ho repartim entre totes les cavitats. 


6.Ho enfornem uns 25min. a 180º o fins que quan ho punxem veiem que està quatllat. 


Els deixem refredar una miqueta i...a gaudir-ne!