RANXO A L'ESTIL ARAGONÈS
#Legumbres y platos de cuchara 18 febrero 2021
A Cookido podeu trobar receptes i col·leccions de cuina tradicional. És el cas de la que avui us parlo, ranxo a l'estil aragonès.
Jo l'he adaptat als ingredients que tenia i als que més m'agraden (són una mica diferents de la recepta original).
Els passos d'aquesta recepta us pot servir per ajudar-vos a adaptar qualsevol recepta semblant que vosaltres prepareu a casa vostra.
INGREDIENTS:
- 150g de ceba o una ceba mitjana
- 1 o 2 alls (al gust)
- 50g d'OVE
- 400g de coll de corder
- 200g de llonganissa fresca d'Aragón
- 500g de patates esqueixades
- 150g de borraines
- 50g d'arròs
- Sal i un polsim de pebre mòlt
- 1 fulla de llorer
- 900g d'aigua
PREPARACIÓ:
1.Posem dins del got la ceba i l'all, juntament amb l'oli i ho trossegem durant 5 segons/Vel.4. Si us agrada més petit, a Vel.5.
2.Sofregim la ceba i l'all durant 10minuts/120º/Vel.cullera.
3.A continuació incorporem el coll de corder i continuem sofregint durant 5min/120º/gir invers/Vel.cullera.
4.Afegim 100g de patates, la sal, el pebre mòlt, la fulla de llorer i l'aigua. Ho fem coure durant 10minuts/100º/gir invers/Vel.cullera.
5.La resta de patates, les borraines i la llonganissa ho courem al vapor, al Varoma. El col·loquem bé sobre la tapa, el tapem i ho fem coure durant 25 min./Varoma/gir invers/Vel.cullera.
6.Ara només ens queda coure l'arròs. Retirem el recipient Varoma, aboquem l'arròs pel bocal de la tapa, tornem a col·locar el varoma i ho acabem de coure 15minuts/Varoma/gir invers/Vel.cullera.
7.Quan ha acabat la cocció col·loquem els ingredients del Varoma en una sopera i aboquem amb molta cura el contingut del got.
Ho presentem a taula i...a gaudir!