RANXO A L'ESTIL ARAGONÈS

#Legumbres y platos de cuchara 18 febrero 2021


A Cookido podeu trobar receptes i col·leccions de cuina tradicional. És el cas de la que avui us parlo, ranxo a l'estil aragonès. 


Jo l'he adaptat als ingredients que tenia i als que més m'agraden (són una mica diferents de la recepta original). 


Els passos d'aquesta recepta us pot servir per ajudar-vos a adaptar qualsevol recepta semblant que vosaltres prepareu a casa vostra. 


INGREDIENTS:



  • 150g de ceba o una ceba mitjana

  • 1 o 2 alls (al gust)

  • 50g d'OVE

  • 400g de coll de corder

  • 200g de llonganissa fresca d'Aragón

  • 500g de patates esqueixades

  • 150g de borraines

  • 50g d'arròs

  • Sal i un polsim de pebre mòlt

  • 1 fulla de llorer

  • 900g d'aigua


PREPARACIÓ:


1.Posem dins del got la ceba i l'all, juntament amb l'oli i ho trossegem durant 5 segons/Vel.4. Si us agrada més petit, a Vel.5.


2.Sofregim la ceba i l'all durant 10minuts/120º/Vel.cullera.


3.A continuació incorporem el coll de corder i continuem sofregint durant 5min/120º/gir invers/Vel.cullera.


4.Afegim 100g de patates, la sal, el pebre mòlt, la fulla de llorer i l'aigua. Ho fem coure durant 10minuts/100º/gir invers/Vel.cullera.


5.La resta de patates, les borraines i la llonganissa ho courem al vapor, al Varoma. El col·loquem bé sobre la tapa, el tapem i ho fem coure durant 25 min./Varoma/gir invers/Vel.cullera.


6.Ara només ens queda coure l'arròs. Retirem el recipient Varoma, aboquem l'arròs pel bocal de la tapa, tornem a col·locar el varoma i ho acabem de coure 15minuts/Varoma/gir invers/Vel.cullera.


7.Quan ha acabat la cocció col·loquem els ingredients del Varoma en una sopera i aboquem amb molta cura el contingut del got.


Ho presentem a taula i...a gaudir!