COCA DE SANT JOAN SENSE GLUTEN

#Masas, panes y repostería 16 junio 2021


A l'última classe online especial de Sant Joan que vam fer les companyes de l' #equipVBenet vaig preparar una coca sense gluten.  


Em vaig basar  en una recepta de la blogosfera de Lleida i li vaig fer alguns canvis.  Un dels ingredients que porta és el Pysillium, que fa una funció molt semblant a la del gluten: dona esponjositat, consistència i elasticitat. 


INGREDIENTS: 


•100g sucre


•Pell de ½ llimona i ½ taronja


•200g de llet sencera


•50g de mantega a temperatura ambient


•1cdta d’essència de taronja o d’aigua d’Azahar (opcional)


•1 ou L


•30g llevat fresc


•400g g de farina panificable


•80g de patata crua trossejada fina


•1 polsim de sal


•1cdta de Pysillium


PREPARACIÓ:


1.Escalfem el forn dalt i baix, sense ventilador a 180º i folrem la llanda de forn amb paper vegetal.


2.Posem dins del got el sucre i la pell de llimona i taronja. Ho pulveritzem 20 segons a Vel.10 (ho fem progressivament).


3.A continuació afegim la llet i la mantega. Ho barregem i ho fem tebi durant 1min./37º/Vel.2.


4.Tot seguit incorporem l’ou i el llevat. Barregem 5segons/Vel.2.


5.Finalment afegim la farina, la patata, la sal i el Pysillium. Ho barregem 15segons/Vel. 6 i ho amassem durant 2 minuts.


6.Una vegada ha finalitzat l’amassat aboquem la massa amb l’ajuda de l’espàtula a la llanda del forn. És una massa molt tova que no us caldrà ni manipular-la amb les mans. Amb l’ajuda de l’espàtula li doneu forma ovalada.


7.Decoreu-la amb un mica de crema (una capa molt fina), sucre torronat, fruita confitada, pinyons...al vostre gust. Deixeu-la reposar fins que augmenti el volum. Enforneu-la durant uns 20 minuts. Finalitzada la cocció poseu-la a refredar sobre una reixeta.


A Cookidoo disposeu de col·leccions específiques SENSE GLUTEN. Cliqueu aquí i les descobrireu.