advisor-image
advisor-image-default
icon-points
Thermomix® Tarragona

Olga Casanova Martinez

Sóc mare, mestra, una gran aficionada a la cuina y una enamorada de Thermomix® . 

És el millor regal que he pogut fer-me a mi mateixa! 

Contacta amb mi i gaudiràs d'una gran experiència culinària!

Sóc mare, mestra, una gran aficionada a la cuina y una enamorada de Thermomix® . 

És el millor regal que he pogut fer-me a mi mateixa! 

Contacta amb mi i gaudiràs d'una gran experiència culinària!

Comprar Thermomix®

COCA DE MAÇANA DE LA PILI

14 February 2023

icon-clock Tiempo de preparación 01:45:00 mins

icon-persons Ración para 8 personas

14 February 2023

Les coques de maçana m'agraden moltíssim...i si porten un toquet d'anís, encara més. Trobo que encara tenen més gust a cuina tradicional! A dolcet del de tota la vida!


A la que us porto avui li tinc una estima molt especial perquè la recepta me l'ha facilitat una companya de l'equip Thermomix® molt estimada.


De la mateixa manera que el bloc em va portar a conèixer a persones molt estimades i amb les que mantinc una bonica relació, Thermomix® també ho ha fet...i la Pili és una d'elles. A ella li encanta la cuina, la cuina tradicional, provar receptes, cuinar pels seus...com a mi. 

icon-list

Ingredientes

  • 6 Maçanes petites, tallades a quarts i sense pelar
  • 360g de farina de força
  • 200g d'oli d'OVE
  • 50g de llet
  • Infusió de matafaluga i coriandre (150ml d'aigua, una cullerada de matafaluga i un grapat de coriandre)
  • 15g de llevat fresc
  • 1 polsim de sal (sense passar-nos, sinó no llevarà bé la massa)
  • 6 culleres soperes de sucre
  • 3 cullerades soperes de Maizena o farina fluixa
  • 100ml d'anís sec
icon-eat

Pasos de la receta

1 Paso

En primer lloc, hem de preparar una infusió amb l'aigua, la matafaluga i el coriandre: fer bullir l'aigua amb les espècies uns dos-tres minuts i deixar-ho reposar fins que es fa tebi. Colem l'aigua i la reservem.

També netegem les maçanes. Reservem. 

2 Paso

Posem dins del got el líquid de la infusió quan està tebi (37º) i desfem el llevat 10segons/Vel.2.  

3 Paso

A continuació incorporem la llet, l'oli d'oliva i dues cullerades de sucre i ho barregem 10 segons/Vel.3. 

4 Paso

Tot seguit afegim la farina i un polsim de sal i ho barregem 10 segons/Vel.6. 

5 Paso

Finalment, ho amassem durant 3 minuts.

6 Paso

Preparem una llanda de forn d'uns 30x40cm aproximadament, hi posem un full de paper d'enfornar.

Col·loquem la bola de massa i la cobrim amb un bol untat amb oli d'OVE.La deixem reposar uns 40-45 minuts fins que augmenta el seu volum quasi el doble.

Escalfem el forn a 180º.

7 Paso

Escampem la massa amb les mans o amb un corró, procurant deixar una vora més alta. Reservem. 

8 Paso

Preparem la "lletada": posem dins del got 100g d'oli d'OVE, 4 cullerades de sucre i 3 cullerades de Maizena o farina fluixa i ho barregem 20segons/Vel.6. 

9 Paso

A continuació col·loquem sobre la massa les maçanes (sense pelar, tallades a quarts, sense el cor) amb la part de la pell de cara amunt. Tot seguit, repartim la lletada per la massa amb molta cura i vigilant que ens quedi ben repartida. 

10 Paso

Enfornem la coca durant uns 40-45 minuts, fins que veiem que la vora de la massa està dauradeta. Una vegada finalitzada la cocció, la deixem refredar sobre una reixeta. 

icon-quotes

Em va sorprendre el concepte de "lletada", una barreja de farina, sucre i oli amb anís. Per mi, és el toc més especial de la coca.

image-thermomix

EXPORTAR LA RECETA A TU COOKIDOO®

Copia la URL de la receta y pulsa en "Exportar receta" para exportarla a Cookidoo®.

A continuación, en la página de Cookidoo® deberás dar al botón "+" y después pegar la URL.

icon-thermomix-white Exportar receta
Solicita demostración