COCA D'AVELLANES A L'ESTIL DE LA FATARELLA

#Masas, panes y repostería 22 mayo 2020

Aquesta és la mateixa massa de la COCA DE CIRERES DE BENISSANET que vaig publicar fa uns dies. La diferència és que ara la farem molt primeta i més torrada. 


INGREDIENTS (per fer dues coques de la mida de la llanda de forn):



  • 1 tassa de cafè de vi blanc de la Terra Alta

  • 1 tassa de cafè d'anís o infusió de matafaluga i coriandre

  • 1 tassa de cafè de llet

  • 1 tassa de cafè  d'oli d'oliva

  • 1 pessic de sal

  • 20-25 grs de llevat fresc

  • 1/2 sobre de llevat Royal

  • 300g aprox. de farina d'ús comú 

  • Sucre avainillat

  • Avellanes "del terreno"




ELABORACIÓ:



  1. Preparem  una làmina de paper de forn vegetal sobre el pedrís de la cuina.

  2. Posem dins el got els líquids i el llevat fresc. Escalfem i barregem 1minut/37º/Vel.1.

  3. Incorporem la farina, el Royal i la sal i ho barregem 10 segons/Vel.6 Tot seguit amassem 2min/Amassat (per THMX31 2min/got tancat/Velocitat espiga). Retirem la massa del got i formem una bola.

  4. Dipositem la bola de massa sobre el paper vegetal de la llanda de forn. Muntem amb oli un bol gran i cobrim la massa amb ell. Ho deixem reposar fins que dobli el seu volum.

  5. Escalfem el forn a 200º.

  6. Una vegada ha passat el temps de repòs escampem la massa el corró i la tallem a quadrets amb l'ajuda d'un tallador de pizza o un ganivet que talli molt bé. 

  7. A continuació repartim les avellanes en filera.

  8. Quan les tingueu totes col·locades, tireu un bon rajolí d'oli d'oliva i empolvoreu amb força sucre i sucre vainillat.

  9. Enforneu durant una 1/2 hora-35 minuts (aprox.) a 200º o fins que estigui torrada. 


MMMmmmmmMMMMmmmm.....deliciosa!!!!