COCA DE CIRERES DE BENISSANET

#Masas, panes y repostería 07 mayo 2020

Aquesta recepta m'ha estat facilitada per la Sra.Carmen Bladé i la Sílvia Martí, totes de dues de Benissanet (Ribera d'Ebre). És una de les coques tradicionals més estimades a la meva comarca! 


INGREDIENTS:


*(utilitzarem com a mesura una tassa de cafè)



  • •Cireres de la Ribera d'Ebre

  • •1 mesura d'oli d'oliva VE

  • •1 mesura de llet

  • •1 mesura d’infusió de matafaluga i coriandre

  • •1 mesura de vi blanc

  • •30g de llevat fresc

  • •1/2 sobre de llevat Royal

  • •300g-350g de farina

  • •Sucre i sucre vainillat

  • •Oli d'oliva VE


PREPARACIÓ:



  1. Preparem una safata de forn cobrint-la amb una làmina de paper de forn vegetal.

  2. Posem dins els líquids i el llevat fresc. Escalfem i barregem 1minut/37º/Vel.1.

  3. Incorporem la farina, el Royal i la sal. Ho barregem 10segons/Vel.6 i  ho amassem 2min/Amassat (per THMX31 2min/got tancat/Velocitat espiga). Retirem la massa del got i formem una bola.

  4. Dipositem la bola de massa sobre el paper vegetal de la llanda de forn. Muntem amb oli un bol gran i cobrim la massa amb ell. Ho deixem reposar fins que dobli el seu volum.

  5. Escalfem el forn a 180º.

  6. Una vegada ha passat el temps de repòs escampem la massa amb els dits, pressionant.

  7. A continuació repartim les cireres, de la manera que més us agradi.

  8. Quan les tingueu totes col•locades, tireu un bon rajolí d'oli d'oliva i empolvoreu amb força sucre i sucre vainillat.

  9. Enforneu durant una 1/2 hora-35 minuts (aprox.) a 180º