COCA DE LLARDONS

#Masas, panes y repostería 14 junio 2020

La coca de llardons és una de les reines de les coques. És una coca que és tradició preparar-la molt per St. Joan i els dies previs a la Quaresma, sobretot el dijous gras.


Aquesta recepta és la que vam preparar en una classe especial de St. Joan de Thermomix® . Quina coca! Que bona! M'atreveixo a dir...quina passada de coca!


INGREDIENTS:



  • 100 g d’aigua

  • 100g de llet sencera

  •  400g de farina d’ús comú

  •  200g de sagí (llard)

  • 25g de llevat fresc

  • 1 polsim de sal

  • 200g de llardons

  • 100g de pinyons

  • Sucre per empolvora
    r


PREPARACIÓ:




  1. Escalfem el forn a 200º.

  2. Posem els llardons dins el got i els triturem 10 segons/Vel.5 . Els posem en un bol i reservem.

  3. Posem l'aigua, la llet i el sagí al got i escalfem 2min/37º/Vel.3

  4. Incorporem la farina, el llevat i la sal. Programem 1min./Velocitat Espiga. 

  5. Per últim, incorporem els llardons i tornem a amassar 1 min/Vel.Espiga. 


  6. Ens untem molt bé les mans amb oli i escampem la massa sobre una làmina de paper vegetal d'enfornar (veureu que és una massa enganxosa). Ens ha de quedar molt fineta!

  7. Empolvorem generosament la coca amb sucre i afegim els pinyons.

  8. Enfornem fins que està ben daurada. Potser ens costarà uns 20 minuts, tot depén de cada forn.  


Una vegada està enfornada la deixem reposar i esperem a que es refredi.
I ja està! A punt de gaudir d'una de les nostres coques tradicionals per excel·lència!  Prepareu el cava, que ja tenim la Revetlla de St. Joan aquí!