COCA DE LLARDONS
#Masas, panes y repostería 14 junio 2020
La coca de llardons és una de les reines de les coques. És una coca que és tradició preparar-la molt per St. Joan i els dies previs a la Quaresma, sobretot el dijous gras.
Aquesta recepta és la que vam preparar en una classe especial de St. Joan de Thermomix® . Quina coca! Que bona! M'atreveixo a dir...quina passada de coca!
INGREDIENTS:
- 100 g d’aigua
- 100g de llet sencera
- 400g de farina d’ús comú
- 200g de sagí (llard)
- 25g de llevat fresc
- 1 polsim de sal
- 200g de llardons
- 100g de pinyons
- Sucre per empolvora
r
PREPARACIÓ:
Escalfem el forn a 200º.- Posem els llardons dins el got i els triturem 10 segons/Vel.5 . Els posem en un bol i reservem.
- Posem l'aigua, la llet i el sagí al got i escalfem 2min/37º/Vel.3
- Incorporem la farina, el llevat i la sal. Programem 1min./Velocitat Espiga.
- Per últim, incorporem els llardons i tornem a amassar 1 min/Vel.Espiga.
Ens untem molt bé les mans amb oli i escampem la massa sobre una làmina de paper vegetal d'enfornar (veureu que és una massa enganxosa). Ens ha de quedar molt fineta!- Empolvorem generosament la coca amb sucre i afegim els pinyons.
- Enfornem fins que està ben daurada. Potser ens costarà uns 20 minuts, tot depén de cada forn.
Una vegada està enfornada la deixem reposar i esperem a que es refredi.
I ja està! A punt de gaudir d'una de les nostres coques tradicionals per excel·lència! Prepareu el cava, que ja tenim la Revetlla de St. Joan aquí!