COCA DE SANT JOAN
#Masas, panes y repostería 19 junio 2020
Som a punt de celebrar la primera festa d'estiu, la Revetlla de Sant Joan. I que millor que fer-ho amb una coca feta per nosaltres mateixos!
Aquesta recepta és la que vam preparar en una classe d'estiu Thermomix® de fa uns dos anys. És una massa que queda molt flonja, suau i es conserva molt bé d'un dia per l'altre.
La vaig decorar amb taronja confitada feta per mi mateixa, a casa. La decoració i complements, al vostre gust.
INGREDIENTS (3 coques mitjanes):
- 3 ous (un d’ells reservar-lo per pintar)
- 40g de llevat fresC
- La pell d’una llimona o taronja (o mitja de llimona i mitja de taronja)
- 150g de sagí
- 200g de patata cuita freda
- 130g de sucre (si voleu, podeu fer 100g sucre+30g sucre vainillat)
- 160g de llet sencera
- 500g de farina de força
- Crema pastissera
- Sucre, fruita confitada i pinyons per decorar
PREPARACIÓ:
- Hem de tenir el got ben sec. Aboquem els 130g de sucre i polvoritzem durant 30segons/Vel.10.
- Seguidament afegim la ratlladura de llimona i tornem a programar 30s/Vel.10.
- Afegim la llet, el sagí, els dos ous i programem 1min/37º/Vel.3. A continuació incorporem el llevat dins el got (esmicolant-lo amb el dits), la patata i la farina. Programem 30segons/Vel.6. Tot seguit amassem 3 min/Vel.Espiga (pel Thmx 31, got tancat/Vel.Espiga).
- Traiem la massa del got i la posem en un bol muntat prèviament amb oli d’oliva.
- Fem em reposar la massa fins que dobli el seu volum.
- Ens muntem les mans d’oli i repartim la massa en dos safates de forn. Una vegada les tenim ben formades les pintem amb ou batut.
- Decorem les coques al nostre gust (amb crema pastissera, pinyons, sucre torronat, fruita confitada, etc...).
- Deixem fer un segon llevat a les coques.
- Escalfem el forn a 200º.
- Una vegada han fet el segon llevat, enfornem les coques durant uns 15 minuts. Les fem refredar sobre una reixeta.