CRUFFINS

#Masas, panes y repostería 17 febrero 2021

Els cruffins es van posar molt de moda fa uns anys. És una barreja de muffin (per la forma) i de croissant (per la massa). 


Buscant, buscant vaig trobar la recepta a la blogosfera de Thermomix® de United Kingdom. Estava molt ben explicada i amb els ingredients organitzats seguin els passos de la preparació. 


La vaig provar i...em va encantar! I com a mi, tot el que provo i m'agrada m'encantar compartir-ho...aquí ho teniu! 


INGREDIENTS:



A: 240g de llet sencera a temperatura ambient, 10g de llevat fresc, 15g de mel


B: 450g de farina de força, 50g de sucre, 10 g de sucre vainillat (quan repeteixi la recepta hi posaré una mica més i menys quantitat del normal), 1cdta de sal


C: 100g de mantega freda, a daus petits


D: 80-100g de mantega a temperatura ambient



PREPARACIÓ:



1.Posem els ingredients A al got del Thermomix® i escalfem 1m.30s/37º/Vel.3


2.Afegim els ingredients B i els barregem 30segons/Vel.3


3. A continuació amassem durant 5minuts. Mentrestant amassa anem abocant els daus de mantega freda. Retirem la massa del got i el passem a un bol prèviament muntat amb mantega. El deixem reposar fins que dobli el seu volum.


4.Muntem amb mantega les cavitats d'un motlle de muffins. Reservem.


5.Una vegada ha passat el temps del llevat aboquem la massa sobre el pedrís prèviament enfarinat. El dividim en 8 porcions aproximadament. Cada porció de massa l'estirem molt bé amb un corró, ha de quedar molt, molt fina! La muntem amb una porció de mantega i l'enrotllem molt bé (l'anem estirant conforme l'anem plegant). A continuació la tallem amb un ganivet en dues parts verticalment. Cada part la dobleguem sobre ella mateixa i la dipositem a una cavitat del motlle de muffins. Repetim el procediment amb totes les porcions de massa. Al vídeo que us he enllaçat dalt queda molt ben explicat!


6.Una vegada tenim totes les porcions al motlle, ho fem reposar una hora aproximadament.


7.Escalfem el forn a 180º i enfornem els cruffins uns 30 minuts aproximadament. Una vegada estan cuits els deixem refredar sobre una reixeta.


8.Abans de presentar-los els empolvorem amb sucre glass.


Oi que són sorprenents? És que amb Thermomix® ...tot és possible i més fàcil!!!