MASSA DE PA RÀPIDA
#Masas, panes y repostería 07 abril 2020
Recepta adaptada del llibre PAN Y BOLLERÍA I. La recepta l'he seguit tal i com diu al llibre. El que he modificat és el procés de cocció.
INGREDIENTS:
· 300g d’aigua mineral
· 20g de llevat fresc o 6,5 g de llevat sec de forner
· 250g de farina de força
· 250g de farina de rebosteria
· 10g de sal
PREPARACIÓ:
- Preparem una llanda de forn i la cobrim amb paper vegetal. Reservem.
- Posem l’aigua i el llevat al got i barregem 1min/37º/ Vel.2.
- Incorporem les farines i la sal. Ho barregem 30 segons/Vel.6 i després ho amassem 2 min./Amassat (per Thmx31 2min./Espiga).
- Formem una bola amb la massa i la passem a un bol gran prèviament muntat amb oli d’oliva. Deixem que dobli el seu volum (1 hora aprox.).
- Empolvorem el pedrís de la cuina amb farina, aboquem la massa i l’amassem una mica amb les mans per desgasificar-la una mica. Formem una bola. La tallem segons el que volguem fer: dues barres, espiga, dos pans rodons, panets... i donem forma. Passem els pans o barres a la llanda que tenim preparada.
- Deixem reposar les barres o pans a la llanda uns 30-40 minuts aproximadament. Les tapem amb un drap de cotó.
- Escalfem el forn a 270º. A la base del forn disposem un recipient amb una mica d’aigua.
- Una vegada tenim el forn escalfat introduïm la llanda i ho fem coure 5 min a 250º.
- Passats aquests 5 minuts, retirem el recipient amb aigua i ho continuem coent uns 25 minuts a 220º (se feu panets petits haureu de reduir el temps).
- Finalitzat el temps de cocció, deixeu refredar les barres sobre una reixeta.