COC AMB RAÏM

#Postres y dulces 28 septiembre 2020


Una classe online de TM6 pot ser l'excusa perfecta per provar un nou coc i estrenar un nou motlle. Això és el que vaig fer fa uns dies! I no us podeu imaginar com ho gaudeixo...



Hem acabat d'estrenar la tardor i tenim el raïm com a fruita estrella de la temporada. I per què no preparar un coc? Us asseguro que és una bona idea!  El raïm és una de les fruites que cada vegada m'agrada més. M'encanta posar-lo a les amanides i combina molt bé amb algunes carns.  



La recepta d'aquest coc és de Cookidoo. Sorprén que a la meitat de la cocció del coc es retiri del forn i se li afegeixi la part de raïm que no hem incorporat abans d'enfornar-lo. Hi ha una mica de tensió quan el treus...et penses que baixarà, que farà "xof" i...no! Es queda tan maco com estava!  De ben segur us agradarà provar-lo així que vinga, us explico!  



INGREDIENTS:  



  • 100g d'oli d'oliva VE

  • 3 ous

  • 190g de sucre

  • 120g de llet

  • 1cdta d'essència de vainilla

  • La pell d'una llimona ratllada

  • 200g de farina de rebosteria

  • 90g de Maizena

  • 1 polsim de sal

  • 1 sobre d'impulsor Royal

  • 280g de raïm roig (sense llavors)

  • Sucre glass vainillat per decorar


PREPARACIÓ:



  1. Escalfem el forn i preparem el motlle. Reservem.

  2. Posem una gerra sobre la tapa i pesem l'oli. Reservem.

  3. Col·loquem la papallona al got i incorporem els ous i el sucre. Ho barregem fins aconseguir una massa blanquinosa 3 minuts/37º/Vel.4.

  4. Ara serà el moment d'anar afegint a poc a poc l'oli per la tapa. Programem sense temperatura, 1min/Vel.4.

  5. A continació afegim la llet, la vainilla, la pell de la llimona, les farines, la sal i el Royal. Barregem 5 segons/Vel.3,5. Retirem la papallona i ho acabem de barrejar amb l'espàtula.

  6. Aboquem la mass al motlle que tenim preparat i repartim la meitat del raïm.

  7. Ho enfornem durant 15 minuts a 180º. Passats aquests minuts, repartim la resta de raïm i continuem la cocció uns 25-30 minuts més o fins que el testador surt net. Aquest pas l'hem de fer ben ràpid!

  8. Una vegada ha finalitzat la cocció, deixem refredar el coc dins del motlle uns 10 minuts. Passat aquest temps el desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.

  9. Quan està fred el coc l'empolvorem amb sucre glass vainillat.


Us asseguro que si el proveu de fer us agradarà...jo em vaig enamorar d'ell!