CÓC DE CARABASSA I FARINA DE CIVADA AMB UN TOC DE FRUITS SECS I FARINA DE GARROFA
#Postres y dulces 29 octubre 2019
Us presento un cóc de tardor amb una combinació de farines a la que no estem acostumats i que ha donat un resultat excepcional. Teniu davant vostre un cóc molt humit i molt saborós! Vinga, us explico!
INGREDIENTS:
- 250g de farina de civada
- 250g de polpa de carabassa tallada a daus
- 50g de farina de garrofa
- 5 ous L
- 200g de sucre moré (he reduït la quantitat original de la recepta)
- 1cdta de postre d' speculoos
- 120g d'oli d'oliva verge extra
- 1 paperina de gasosa (els dos sobrets)
- 1 polsim de sal (a la recepta original no hi era)
- 50g de nous trossejades
- 50g d'avellanes trossejades
PREPARACIÓ:
- Escalfem el forn a 180º i preparem el motlle muntant-lo amb mantega o ruixant-lo amb spray desemmotllant.
- Posem dins el got la carabassa i la trosegem 5 segons/Vel.5. A continuació afegim els ous, el sucre i l'speculoos i barregem 5 segons/Vel.4. Incorporem l'oli, la farina de civada, la farina de garrofa, la paperina de gasosa i els fruits secs. Barregeu 10 segons/Vel.6. Acabem de barrejar amb l'espàtula.
- Aboquem la massa al motlle, fem uns copets damunt el pedrís de la cuina (posant un drap sobre el pedrís, per suposat) i ho enfornem a 180º durant uns 60 minuts o fins que el testador ens surt net.
- Una vegada està cuit el traiem del forn i el deixem refredar dins el motlle uns 10 minuts. Passat aquest temps desemmotllem i el deixem refredar sobre una reixeta.
Abans de presentar-lo, l'empolvorem amb sucre glass (opcional).