CÓC DE CARABASSÓ I NOUS

#Postres y dulces 09 julio 2019

L'estiu és temps de carabassons. Normalment els mengem en crema, puré, farcits, a la planxa...però mai, fins ara, havien format part d'un cóc. Quin gran descobriment!!! Havia fet cócs amb pastanaga i carabassa, però mai amb carabassó. A partir d'ara ja no ho podré dir!


La recepta és de Cookidoo, però jo li he donat el meu toc amb les espècies que vaig portar de l'Alsàcia...que cada vegada m'agraden més!  A la recepta original porta dàtils i panses, però jo no els he posat; per això he augmentat el nombre de nous.  



INGREDIENTS: 



  • 150g de nous

  • 150g de sucre

  • La pell d'una llimona (només part groga)

  • 250g de carabassons trossejats sense pelar

  • 3 ous

  • 100g de mantega

  • 1 cdta d'épices, canyella o speculoos

  • 180g de farina de rebosteria

  • 1 sobre d'impulsor químic Royal

  • 1 polsim de sal

  • Sucre glass per decorar



PREPARACIÓ: 



  1. Preparem el motlle. El muntem amb mantega i l'empolvorem amb farina. Reservem.

  2. Trossegem el carabassó sense pelar. Reservem.

  3. Escalfem el forn a 180º.

  4. Trossegem les nous 3segons/Vel.4. Reservem.

  5. Posem dins el got el sucre i la pell de llimona. Ho pulveritzem 30segons/Vel.10.

  6. Afegim el carabassó i triturem 25 segons/Vel.5. Baixem els ingredients a la base del got.

  7. Continuem incorporant els ous, la mantega i les épices de l'Alsàcia (o la canyella o l'speculoos) i ho barregem 15segons/Vel.6.

  8. Afegim la farina, el Royal i la sal. Ho barregem 4 segons/Vel.2.

  9. Afegim a la massa les nous trossejades i ho barregem suaument amb l'espàtula.

  10. Aboquem la massa al motlle i fem uns copets sobre el pedrís de la cuina.

  11. Ho enfornem durant uns 35-40 minuts o fins que el testador ens surti net. Una vegada finalitzada la cocció ho deixem reposar uns 10 minuts dins el motlle.

  12. Desemmotllem sobre una reixeta i ho deixem refredar.

  13. Decorem amb sucre glass una vegada estigui fred (opcional).


Oi que és una manera ben dolça i curiosa de menjar carabassó? Què us ha semblat?