COC DE LLIMONA AL VAPOR

#Postres y dulces 12 mayo 2020

És una recepta de Cookidoo però jo li vaig fer uns canvis i l'he adaptat a la meva manera de fer. He modificat algun ingredient (he substituït la mantega per oli de gira-sol i he afegit sucre vainillat) i no li he fet la cobertura de xocolota.


INGREDIENTS:  



  • 140g d'oli de gira-sol

  • 160g de sucre

  • 20g de sucre vainillat

  • 1 llimona (per fer suc i per fer tires de pell)

  • 3 ous M

  • 20g de llet

  • 180g de farina dús comú

  • 1 cdta i 1/2 d'impulsor Royal

  • 1 polsim de sal

  • 1400g d'aigua (per fer el vapor)


PREPARACIÓ:



  1. Preparem un motlle de xemeneia que ens càpigui al varoma. El muntem amb mantega i l'empolvorem amb farina. Reservem.

  2. Posem dins del got el sucre i la pell de mitja llimona. Pulveritzem durant 30segons/Vel.10. Amb l'espàtula baixem els ingredients al fons del got.

  3. Incorporem l'oli, els ous, la llet, 20g de suc de llimona, la farina, el Royal i la sal. Barregem 30segons/Vel.5.

  4. Aboquem la massa al motlle i el cobrim amb film transparent resistent a la calentor. Col·loquem el motlle dins del recipient varoma i el tapem amb la tapa. Rentem el got.

  5. Posem els 1400g d'aigua al got, col·loquem la tapa i el recipient varoma en el seu lloc.

  6. Ho fem coure durant 80min/Varoma/Vel.1.

  7. Una vegada ha finalitzat la cocció retirem el Varoma. Ens esperem 5 minuts a retirar el film transparent que cobreix el motlle. Deixem refredar el coc uns 30 minuts dins del motlle.

  8. Desemmotllem el coc i el fem refredar completament sobre una reixeta.

  9. L'empolvorem amb sucre glass abans de presentar-lo.


Ja veureu com us sorprén! La valoració va ser...de nota alta! Sense cap dubte, repetiré!