COC DE LLIMONA AL VAPOR
#Postres y dulces 12 mayo 2020
És una recepta de Cookidoo però jo li vaig fer uns canvis i l'he adaptat a la meva manera de fer. He modificat algun ingredient (he substituït la mantega per oli de gira-sol i he afegit sucre vainillat) i no li he fet la cobertura de xocolota.
INGREDIENTS:
- 140g d'oli de gira-sol
- 160g de sucre
- 20g de sucre vainillat
- 1 llimona (per fer suc i per fer tires de pell)
- 3 ous M
- 20g de llet
- 180g de farina dús comú
- 1 cdta i 1/2 d'impulsor Royal
- 1 polsim de sal
- 1400g d'aigua (per fer el vapor)
PREPARACIÓ:
- Preparem un motlle de xemeneia que ens càpigui al varoma. El muntem amb mantega i l'empolvorem amb farina. Reservem.
- Posem dins del got el sucre i la pell de mitja llimona. Pulveritzem durant 30segons/Vel.10. Amb l'espàtula baixem els ingredients al fons del got.
- Incorporem l'oli, els ous, la llet, 20g de suc de llimona, la farina, el Royal i la sal. Barregem 30segons/Vel.5.
- Aboquem la massa al motlle i el cobrim amb film transparent resistent a la calentor. Col·loquem el motlle dins del recipient varoma i el tapem amb la tapa. Rentem el got.
- Posem els 1400g d'aigua al got, col·loquem la tapa i el recipient varoma en el seu lloc.
- Ho fem coure durant 80min/Varoma/Vel.1.
- Una vegada ha finalitzat la cocció retirem el Varoma. Ens esperem 5 minuts a retirar el film transparent que cobreix el motlle. Deixem refredar el coc uns 30 minuts dins del motlle.
- Desemmotllem el coc i el fem refredar completament sobre una reixeta.
- L'empolvorem amb sucre glass abans de presentar-lo.
Ja veureu com us sorprén! La valoració va ser...de nota alta! Sense cap dubte, repetiré!