CREMA DE COL LOMBARDA I MAÇANA

#Sopas y cremas 23 noviembre 2020

Fa uns dies us explicava que fa poc que he descobert la col lombarda. És la segona vegada que faig una crema i m'he enamorat del color que queda. Que maco és!


Aquesta recepta és la meva versió de la recepta que podeu trobar a Cookidoo com a CREMA DE LOMBARDA Y MANZANA


He canviat els ingredients del sofregit: he posat ceba, porro i escalunya. Una combinació que m'agrada molt! També he reduït la quantitat de patata. 


INGREDIENTS (4p aprox.):



  • 1 porro

  • 1/2 ceba

  • 1 escalunya

  • 600g de col lombarda tallada a trossos d'uns 5cm

  • 1 patata petita tallada

  • 1 maçana pelada i tallada a quarts

  • 1/2 litre d'aigua o brou vegetal suau

  • Sal

  • 30g d'oli d'OVE

  • Pebre mòlt

  • Un raig de llet, llet evaporada o crema de llet

  • Llavors variades per decorar


PREPARACIÓ:



  1. Trossegem el porro a rodanxes, la ceba a quarts i l'escalunya per la meitat.

  2. Posem dins del got el porro, la ceba, l'escalunya i l'oli. Ho trossegem 4 segons/Vel.5.

  3. Sofregim durant 8 minuts/120º/Vel.1

  4. Tot seguit incorporem la col lombarda, la maçana i la patata tallada . Trossegem uns 5 segons/Vel.5 i continuem sofregint 6minuts/120º/Vel.1

  5. A continuació afegim l'aigua o brou, la sal i un polsim de pebre mòlt. Ho fem coure 30 minuts/100º/Vel.1

  6. Una vegada ha finalitzat la cocció afegim un raig de llet, crema de llet o llet evaporada (al vostre gust) i ho triturem 1min.velocitat progressiva 5-10.

  7. Ho servim amb un bol o una tassa i la decorem amb llavors variades (al vostre gust, és clar!), un polsim de pebre i un rajolí d'OVE.

  8. Si la prepareu de manera tradicional els passos són els mateixos: sofregir porro, ceba i escalunya vigilant que no es cremin. Afegir la col i la patata i continuar sofregint uns minuts més. Incorporar aigua o brou, sal i pebre. Coure uns 30 minuts i afegir llet. Triturar.