CREMA DE COL LOMBARDA I MAÇANA
#Sopas y cremas 23 noviembre 2020
Fa uns dies us explicava que fa poc que he descobert la col lombarda. És la segona vegada que faig una crema i m'he enamorat del color que queda. Que maco és!
Aquesta recepta és la meva versió de la recepta que podeu trobar a Cookidoo com a CREMA DE LOMBARDA Y MANZANA.
He canviat els ingredients del sofregit: he posat ceba, porro i escalunya. Una combinació que m'agrada molt! També he reduït la quantitat de patata.
INGREDIENTS (4p aprox.):
- 1 porro
- 1/2 ceba
- 1 escalunya
- 600g de col lombarda tallada a trossos d'uns 5cm
- 1 patata petita tallada
- 1 maçana pelada i tallada a quarts
- 1/2 litre d'aigua o brou vegetal suau
- Sal
- 30g d'oli d'OVE
- Pebre mòlt
- Un raig de llet, llet evaporada o crema de llet
- Llavors variades per decorar
PREPARACIÓ:
- Trossegem el porro a rodanxes, la ceba a quarts i l'escalunya per la meitat.
- Posem dins del got el porro, la ceba, l'escalunya i l'oli. Ho trossegem 4 segons/Vel.5.
- Sofregim durant 8 minuts/120º/Vel.1
- Tot seguit incorporem la col lombarda, la maçana i la patata tallada . Trossegem uns 5 segons/Vel.5 i continuem sofregint 6minuts/120º/Vel.1
- A continuació afegim l'aigua o brou, la sal i un polsim de pebre mòlt. Ho fem coure 30 minuts/100º/Vel.1
- Una vegada ha finalitzat la cocció afegim un raig de llet, crema de llet o llet evaporada (al vostre gust) i ho triturem 1min.velocitat progressiva 5-10.
- Ho servim amb un bol o una tassa i la decorem amb llavors variades (al vostre gust, és clar!), un polsim de pebre i un rajolí d'OVE.
- Si la prepareu de manera tradicional els passos són els mateixos: sofregir porro, ceba i escalunya vigilant que no es cremin. Afegir la col i la patata i continuar sofregint uns minuts més. Incorporar aigua o brou, sal i pebre. Coure uns 30 minuts i afegir llet. Triturar.