CREMA DE MUSCLOS AMB UN TOC DE BRANDY

#Sopas y cremas 30 diciembre 2020

La recepta original és de Cookidoo però jo l'he fet a la meva manera. He afegit porro i un raig de brandy al sofregit i he utilitzat meitat llet normal i meitat llet evaporada. El resultat, que voleu que us digui...genial!!! Un plat deliciós, de festa i econòmic.  



INGREDIENTS:  



  • 300g d'aigua (per fer el vapor de la cocció dels musclos)

  • 1kg de musclos nets

  • 100g porro tallat a rodanxes

  • 150 ceba tallada en quatre parts

  • 100g de pastanaga tallada a rodanxes

  • 50g d'oli d'OVE

  • 25g de brandy

  • 200g de patates tallades a trossos

  • 200g de brou de peix

  • 100g de llet evaporada

  • 100g de llet (la que utilitzeu normalment)

  • Pebre mòlt per decorar (opcional)


PREPARACIÓ:



1.En primer lloc, hem de coure els musclos al vapor. Per això posem l'aigua dins del got i els musclos nets al recipient varoma i els fem coure 15min/Varoma/Vel.2. Quan acaba la cocció, separem els cossos dels musclos de les valves i reservem. També guardem el líquid de la cocció (per separat dels musclos).   


2. Ara toca fer el sofregit de les verdures. Posem dins del got la ceba, el porro, la pastanaga i l'oli. Trossegem 2 segons/Vel..5 i sofregim 5min/120º/Vel.1.


3. A continuació afegim el brandy i continuem sofregint 2 min/120º/Vel.1 sense el cubilet.


4. Tot seguit incorporem la patata, el brou de peix i el líquid de coure els musclos. Ho fem coure 20min/100º/Vel.2.


5. Quan finalitza aquesta primera part de la cocció arriba el moment d'incorporar els musclos que tenim reservats (ens guardem alguns per decorar) i les llets. Ho fem coure 5min/100º/Vel.2.


6. Finalitzada la cocció, ens esperem a que la temperatura baixi a 80º i ho triturem 50segons/Vel.5-10 progressiva.


I ja està, un plat de molta festa!!! La presentem amb els musclos reservats i un polsim de pebre. Desitjo que us hagi agradat!