CREMA DE MUSCLOS AMB UN TOC DE BRANDY
#Sopas y cremas 30 diciembre 2020
La recepta original és de Cookidoo però jo l'he fet a la meva manera. He afegit porro i un raig de brandy al sofregit i he utilitzat meitat llet normal i meitat llet evaporada. El resultat, que voleu que us digui...genial!!! Un plat deliciós, de festa i econòmic.
INGREDIENTS:
- 300g d'aigua (per fer el vapor de la cocció dels musclos)
- 1kg de musclos nets
- 100g porro tallat a rodanxes
- 150 ceba tallada en quatre parts
- 100g de pastanaga tallada a rodanxes
- 50g d'oli d'OVE
- 25g de brandy
- 200g de patates tallades a trossos
- 200g de brou de peix
- 100g de llet evaporada
- 100g de llet (la que utilitzeu normalment)
- Pebre mòlt per decorar (opcional)
PREPARACIÓ:
1.En primer lloc, hem de coure els musclos al vapor. Per això posem l'aigua dins del got i els musclos nets al recipient varoma i els fem coure 15min/Varoma/Vel.2. Quan acaba la cocció, separem els cossos dels musclos de les valves i reservem. També guardem el líquid de la cocció (per separat dels musclos).
2. Ara toca fer el sofregit de les verdures. Posem dins del got la ceba, el porro, la pastanaga i l'oli. Trossegem 2 segons/Vel..5 i sofregim 5min/120º/Vel.1.
3. A continuació afegim el brandy i continuem sofregint 2 min/120º/Vel.1 sense el cubilet.
4. Tot seguit incorporem la patata, el brou de peix i el líquid de coure els musclos. Ho fem coure 20min/100º/Vel.2.
5. Quan finalitza aquesta primera part de la cocció arriba el moment d'incorporar els musclos que tenim reservats (ens guardem alguns per decorar) i les llets. Ho fem coure 5min/100º/Vel.2.
6. Finalitzada la cocció, ens esperem a que la temperatura baixi a 80º i ho triturem 50segons/Vel.5-10 progressiva.
I ja està, un plat de molta festa!!! La presentem amb els musclos reservats i un polsim de pebre. Desitjo que us hagi agradat!