CREMA DE PORRO I BAJOQUES A L'AROMA D'ALL

#Sopas y cremas 21 julio 2019


Aquesta crema és molt fina i deliciosa. I és molt bona si està ben fresqueta! 


INGREDIENTS (4 persones):



  • 150g de porro

  • 250g de bajoques

  • 600g d'aigua

  • 40g d'OVE



  • 150g de llet evaporada

  • Un polsim de pebre mòlt

  • Oli d'OVE d'arbequina aromatitzat amb all 


PREPARACIÓ:



  1. Tallem el porro a rodanxes. Reservem.

  2. Tallem les bajoques en 2-3 trossets. Reservem.

  3. Posem dins el got el porro i l'oli i ho trossegem durant 4 segons a Velocitat 5.

  4. Sofregim durant 6 minuts a 120º/Velocitat 1. A continuació afegim les bajoques i ho continuem sofregint durant 4 minuts/120º/Vel 1.

  5. Incorporem l'aigua i el concentrat de verdures. Ho fem coure durant 25 minuts/115º/Vel.1.

  6. Una vegada ha finalitzat la cocció afegim la llet evaporada i ho deixem reposar uns minuts fins que baixi la temperatura (més o menys a 80º).

  7. Ho triturem durant 1 minut i 15 segons a Velocitat 10 (abans d'arribar al 10 fem progressiva). Rectifiquem de sal, si escau.


La deixem refredar i servim amb un rajolí d'oli d'all, un polsim de flor de sal i de pebre mòlt.