PA AMB MASSA RÀPIDA...#versió2

#Masas, panes y repostería 04 junio 2020

Aquesta recepta és una variació de la MASSA DE PA RÀPIDA que vaig publicar fa unes setmanes. Després de fer el PA CORONA he fet provat d'introduir uns canvis que m'han agradat molt. 


INGREDIENTS:



  • 300g d’aigua mineral

  • 20g de llevat fresc o 6,5 g de llevat sec de forner

  • 250g de farina de força

  • 250g de farina de rebosteria

  • 10g de sal


PREPARACIÓ:



  1. Posa l'aigua al got amb el llevat fresc. Fes-la tèbia 1min/37º/Vel.1.

  2. Incorpora la farina i la sal. Barreja 10segons/Vel.6 i deixa reposar la massa uns 30 mintuts dins del got.

  3. Passat aquest primer temps de repòs, amassa durant 3 minuts. Treu la massa del got i deixa-la reposar dins d'un bol (que prèviament hauràs muntat amb oli) tapada amb un drap durant 1 hora aproximadament.

  4. Enfarina el pedrís i aboca la massa. Divideix-la en 2 porcions iguals (més o menys). Prepara una làmina de paper vegetal.

  5. Amb cada porció forma una barra. Posa-les damunt del paper vegetal, separades. Cobreix-les amb un drap i deixa-les reposar uns 45minuts.

  6. Escalfa el forn a 250º amb la llanda de forn dins.

  7. Una vegada han passat els minuts de repòs treu la llanda del forn i passa les barres amb el paper de forn amb molta cura, vigilant no et cremis i que tampoc es moguin les barres. Fes uns tallsa cada barra del pa, per la part de dalt. El tall ha de ser net!

  8. Enforna 5 minuts a 250º i uns 30-35 minuts a 220º.

  9. Una vegada ha finalitzat el procés de cocció deixar refredar les barres sobre una reixeta.

  10. Fes un esforç molt gran per no encetar el pa quan encara està calent. Et costarà però ho aconseguiràs! L'oloreta i el soroll del cruixit no t'ho posaran fàcil!