CREMA FREDA DE COL-I-FLOR I AMETLLA

#Sopas y cremas 27 agosto 2019

Fa uns dies vaig anar a dinar a un restaurant de Tortosa al menú del dia del qual hi havia plats vegetarians. Vaig optar per triar de primer plat una crema freda de col-i-flor i ametlla. Gran encert!!! Em va agradar moltíssim! I com altres vegades em passa...aquella mateixa setmana la vaig preparar a casa, a la meva manera. 


INGREDIENTS:



  • 100g de porro

  • 100g de ceba

  • 40g d'oli

  • 350g de col-i-flor

  • 50g d'ametlla mòlta

  • 1 cda de concentrat de brou de verdures casolà

  • 600g d'aigua

  • sal

  • pebre mòlt

  • ametlla laminada torrada (per decorar)


PREPARACIÓ:



  1. Posem dins el got l'oli, el porro tallat a rodanxes i la ceba tallada a quarts. Trossegem 3segons/Vel.5.

  2. Sofregim durant 6 minuts/120º/Vel.1

  3. A continuació incorporem la col-i-flor tallada a trossets i l'ametlla mòlta. Sofregim una mica més, durant 4 minuts/120º/Vel.1

  4. Afegim una cullerada de concentrat de brou casolà i 600g d'aigua. Ho fem coure durant 25 minuts/115º/Vel. 1.

  5. Una vegada finalitzada la cocció afegim la llet i esperem a que refredi una mica per triturar. Rectifiquem de sal, si escau.

  6. Triturem durant 1 minut a Vel.10. La reservem a la nevera, que es refredi.

  7. Servim la crema en un bol, tassa o plat i el decorem amb ametlla laminada torrada, un polsim de pebre mòlt i un rajolí d'oli d'oliva.



Us asseguro que us encantarà! Ja veureu com repetireu!