CREMA LLEUGERA DE TOMÀQUET AMB UN TOC PICANT

#Sopas y cremas 26 agosto 2019

La tomaca m'agrada moltíssim!


La meva amanida preferida d'estiu és de tomaca. La torrada que més m'agrada fer a l'estiu és la bruschetta italiana, una de les meves feines preferides d'estiu és fer conserva de tomaca, el salmorejo m'encanta perquè porta tomaca...i així unes quantes més!
Per això mateix, quan l'altre dia vaig veure aquesta recepta de crema de tomaca a Cookidoo de seguida vaig tenir clar que l'havia de fer. 


Vaig fer una petita variació respecte a la recepta original (vaig substitutir la mantega per oli d'oliva i no vaig posar concentrat de tomàquet) i li vaig voler donar un toc especial amb l'oli picant de @La Masrojana. A veure què us sembla!


INGREDIENTS:



  • 1 all

  • 50g de ceba

  • 30g d'oli

  • 700g de tomaques madures partides en dues parts

  • 1 cdta de sal

  • 1 cdta de sucre

  • 1 cdta d'orenga seca

  • 500g d'aigua

  • 1 cdta de concentrat de brou casolà (o una pastilla)

  • 1 iogurt natural desnatat o normal

  • Pebre mòlt


PREPARACIÓ :



  1. Posem dins el got l'all, la ceba i l'oli. Ho trossegem 3segons/Vel.5. A continuació ho sofregim durant 4 minuts/120º/Vel.1

  2. Incorporem les tomaques, la sal, el sucre i l'orenga i ho triturem 5 segons/Vel.5

  3. Afegim l'aigua i el concentrat de brou i ho fem coure 15 min./100º/Vel. 2

  4. Una vegada ha finalitzat la cocció incorporem el iogurt i triturem 1min/Vel.5-10 (progressiva).

  5. Preferiblement la servim freda. L'empolvorem amb pebre mòlt i la reguem amb un rajolí d'oli picant.