CREMA DE #borrajas

#Sopas y cremas 25 febrero 2020



Les borratges o borraines (borrajas) és una de les verdures d'hivern que més m'agrada i que es cultiva majoritàriament a Navarra i Aragó. Avui us presento una crema molt suau! 




INGREDIENTS(aprox.):



  • 400g de borratja  

  • 1 porro gran

  • 2 patates mitjanes

  • 1 all

  • 40g d'oli

  • Sal

  • Un polsim de pebre mòlt

  • Aigua

  • Un rajolí de llet, nata de cuinar o llet evaporada (al gust)


PREPARACIÓ:



  1. Netegem les borratges i les tallem a trossets. Reservem.

  2. Netegem el porro i el tallem a rodanxes.

  3. Posem dins el got el porro i l'oli. Ho trossegem 4 segons/Vel.4 i ho sofregim 10 minuts/120º/Vel.1

  4. Thermomix® : Afegim les borratges i la patata i ho continuem sofregint durant 6 minuts més 120º/Vel.1

  5. Thermomix® : Cobrim amb aigua, salem, ho empolvorem amb pebre mòlt i ho fem coure durant 25minuts/100º/Vel.1

  6. Quan està cuit incorporem un rajolí de llet, nata de cuinar o llet evaporada i ho triturem amb la batedora i amb el Thermomix® (1 min./Vel.10 o 1 min funció Triturar).

  7. En el moment de presentar-la la podem empolvorar amb una miqueta de pebre i un rajolí d'OVE.


Podreu gaudir d'una crema molt suau que crec que us agradarà moltíssim.