CREMA DE #borrajas
#Sopas y cremas 25 febrero 2020
Les borratges o borraines (borrajas) és una de les verdures d'hivern que més m'agrada i que es cultiva majoritàriament a Navarra i Aragó. Avui us presento una crema molt suau!
INGREDIENTS(aprox.):
- 400g de borratja
- 1 porro gran
- 2 patates mitjanes
- 1 all
- 40g d'oli
- Sal
- Un polsim de pebre mòlt
- Aigua
- Un rajolí de llet, nata de cuinar o llet evaporada (al gust)
PREPARACIÓ:
- Netegem les borratges i les tallem a trossets. Reservem.
- Netegem el porro i el tallem a rodanxes.
- Posem dins el got el porro i l'oli. Ho trossegem 4 segons/Vel.4 i ho sofregim 10 minuts/120º/Vel.1
- Thermomix® : Afegim les borratges i la patata i ho continuem sofregint durant 6 minuts més 120º/Vel.1
- Thermomix® : Cobrim amb aigua, salem, ho empolvorem amb pebre mòlt i ho fem coure durant 25minuts/100º/Vel.1
- Quan està cuit incorporem un rajolí de llet, nata de cuinar o llet evaporada i ho triturem amb la batedora i amb el Thermomix® (1 min./Vel.10 o 1 min funció Triturar).
- En el moment de presentar-la la podem empolvorar amb una miqueta de pebre i un rajolí d'OVE.
Podreu gaudir d'una crema molt suau que crec que us agradarà moltíssim.