CREMA DE XAMPINYONS

#Sopas y cremas 04 mayo 2020

Una crema senzilla i deliciosa a la vegada. Podeu utilitzar nata per cuinar, llet o llet evaporada, l'opció que més us agradi. 


INGREDIENTS:



  • 2 porros

  • 300g de xampinyons

  • 40g d'oli d'oliva

  • 1 cullera de postres de concentrat de brou
    (preparat amb Thermomix® )

  • Aigua

  • Sal

  • Pebre mòlt

  • 150-200ml de llet evaporada IDEAL


PREPARACIÓ:



  1. Posem dins el got el porro tallat a rodanxes i l'oli. Trossegem 3 segons/Vel.5.

  2. Tot seguit ho sofregim 8min/120º/Vel.1

  3. Afegim els xampinyons tallats a quarts i ho sofregim una mica més, 6min/120º/Vel.1.

  4. Cobrim d'aigua, incorporem el concentrat de brou, un polsim de sal (si convé ja rectificarem al fina) i ho empolvorem amb pebre mòlt. Ho fem coure uns 25 minuts/100º/Vel.1.

  5. En finalitzar la cocció incorporem la llet evaporada i triturem durant 1 minut o 1min./Vel.10. Tastem la crema i si cal, rectifiquem de sal.

  6. La presentem en un plat, tassa de consomè o bol ben bonic. L'empolvorem amb pebre i tirem per sobre un rajolí finet d'un bon oli d'oliva VE.


I ja està!!! A gaudir d'una crema molt simple, molt senzilla, de les que no tenen cap complicació, de les que fan bé a l'ànima.