CREMA DE XAMPINYONS
#Sopas y cremas 04 mayo 2020
Una crema senzilla i deliciosa a la vegada. Podeu utilitzar nata per cuinar, llet o llet evaporada, l'opció que més us agradi.
INGREDIENTS:
- 2 porros
- 300g de xampinyons
- 40g d'oli d'oliva
- 1 cullera de postres de concentrat de brou
(preparat amb Thermomix® ) - Aigua
- Sal
- Pebre mòlt
- 150-200ml de llet evaporada IDEAL
PREPARACIÓ:
- Posem dins el got el porro tallat a rodanxes i l'oli. Trossegem 3 segons/Vel.5.
- Tot seguit ho sofregim 8min/120º/Vel.1
- Afegim els xampinyons tallats a quarts i ho sofregim una mica més, 6min/120º/Vel.1.
- Cobrim d'aigua, incorporem el concentrat de brou, un polsim de sal (si convé ja rectificarem al fina) i ho empolvorem amb pebre mòlt. Ho fem coure uns 25 minuts/100º/Vel.1.
- En finalitzar la cocció incorporem la llet evaporada i triturem durant 1 minut o 1min./Vel.10. Tastem la crema i si cal, rectifiquem de sal.
- La presentem en un plat, tassa de consomè o bol ben bonic. L'empolvorem amb pebre i tirem per sobre un rajolí finet d'un bon oli d'oliva VE.
I ja està!!! A gaudir d'una crema molt simple, molt senzilla, de les que no tenen cap complicació, de les que fan bé a l'ànima.